Népszerű bártrendek és koktéldivatok

A magyar bárok világa igen sokat fejlődött az elmúlt pár évben, egyedül a vírus vetette vissza egy kicsit a fejlődést, ez azonban közel sem azt jelenti, hogy azóta ne történtek volna meg az újranyitások.
Népszerű bártrendek és koktéldivatok

A hazai szeszforgalmazó cégek tisztában vannak az égető problémákkal, a változások hatásaival, így ennek megfelelően alakultak ki a jelenleg népszerű bártrendek.

Ebben a cikkben eláruljuk, hogy mik ezek, valamint kitérünk arra, hogy milyen koktélokat érdemes kóstolni mostanában.

Népszerű bártrendek

A legtöbb bár újra kinyitott, bár hozzá kell tenni, hogy ebben a szektorban is kevesen tértek vissza dolgozni, aminek eredménye a munkaerőhiány. Ez azonban kicsit sem tartja vissza a vállalkozó szelleműeket, hogy új helyet nyissanak, új helyre költözzenek, újdonságokkal rukkoljanak elő. Aki korábban szívesen fogyasztott koktélokat, az egy olyan társadalmi réteg, aki ma is megengedheti magának a különleges italokat. A bárfelszerelés webáruház kínálata lehetőséget ad arra, hogy bárki, akár otthon is kipróbálja az új különlegességeket.

A járvány után a trendek alig változtak, így az új itallapokra is sokat kellett várni, hiszen a bárok nem siették el a dolgot. A prémium italok azonban sosem voltak ennyire jó helyzetben, ennek hatására az ezeket forgalmazó cégek rekord bevételekkel zárták az utóbbi éveket.

Mely italok hódítanak manapság?

Sokan ismerik a régóta kedvelt Old Fashioned koktélt, amit a mixerek főként bourbon whiskyből készítenek. Akad azonban egy ismert bártender, David Wondrich, aki szerint a Rye whisky a legjobb megoldás ebben az esetben. Tegyünk a pohárba egy szem kockacukrot, amire mehet pár csepp Angostura bitter és egy csepp szóda. Végül jöhet a jég és a whisky egyharmada, folyamatos kevergetés mellett adagolva kerül hozzá még jég és a többi alkohol.

A másik különlegesség a whisky sour, amely egyszerűségének köszönhetően vált igazán kedveltté. Az alapanyagok szinte bárki számára elérhetőek és beszerezhetőek, az elkészült keverék pedig nemcsak finom, hanem igen harmonikus is. A recept könnyű, hiszen a bourbon whisky mellé frissen facsart citromlére, cukorszirupra, ízlés szerint tojásfehérjére van szükség, ami bár nem ad hozzá plusz ízt, a textúrája sokkal selymesebbé válik.

A harmadik pedig a mojito, ami megunhatatlan, örök klasszikus. Szinte minden partin helye van. A ranglistákon mindig előkelő helyen szerepel és bár vannak különleges változatai, az alap koktél mindent visz. Nem kell hozzá más, mint tört jég, rum, friss menta, lime és szóda. Ezt a koktélt egyszerűen össze kell keverni és már tölthetjük is a pohárba.

Összegezve

A legnépszerűbb bártrendek az utóbbi években nem sokat változtak, azonban a jelenleg kedvelt italok listája folyamatosan átalakul. A három említett koktél jelenleg minden bárban, minden nap elkészül.

Kapcsolódó cikkek

Globális piaci trendek és fogyasztói magatartás az ásványvíz piacon

Globális piaci trendek és fogyasztói magatartás az ásványvíz piacon

A globális ásványvíz piac dinamikus terület, ahol a fogyasztói igények és a piaci trendek folyamatosan változnak.

Top antioxidáns táplálékok

Top antioxidáns táplálékok

Léteznek olyan antioxidáns táplálékok, amelyek pozitívan hatnak az egészségre. Elsősorban a zöldségek és a gyümölcsök bővelkednek antioxidánsokban, de azért sok más táplálékban megtalálhatók. Mutatjuk is, hogy melyek ezek!

Minden, amit a kisüsti pálinkáról tudni érdemes

Minden, amit a kisüsti pálinkáról tudni érdemes

Összeszedtük e különleges ital jellemzőit.