A legjobb fafajták a kandallóban való égetéshez
Az Ön által elégetett fafajtát olyan tényezők befolyásolják, mint a sűrűség, a nedvességtartalom és az illat. Közvetlen hatással van arra is, hogy mennyire tisztán, lassan és jól fog égni.
A keményfa a legjobb fafajta a kandallóban való égetéshez, mivel forróbban ég, kevesebb füstöt bocsát ki, és finomabb hamut hagy maga után, mint a puhafa. Ezek a keményfák közé tartozik a juhar, a tölgy, a kőris és a nyírfa.
Ezek a fafajták érleltek, ami azt jelenti, hogy felhasították, halmozták és tárolták őket, hogy teljesen kiszáradhassanak. Az érlelt fa gyakran drágább, mint az érleletlen fa, de tisztább lángot ad, és tovább tart a kandallóban.
A kőris egy másik kiváló faanyag a kandallóba. Könnyen vágható baltával, és nagyon lassan ég, jó mennyiségű hőt termelve. Nem szabad azonban zöldet használni, mivel ez több füstöt és kreozotot eredményezhet, ami eltömítheti a kéményt, és csökkentheti a kandallóból származó hőmennyiséget.
A fenyőfa gyakori tűzifa, de nem szabad zöldként használni, mivel ez füstössé teheti a kandallót és eltömítheti a kéményt. Legalább hat hónapig kell érlelni, mielőtt a kandallóban használná.
A cédrus egy másik népszerű választás tűzifának. Kicsit lassabban ég, mint más fafajták, de sok hőt termel, és nagyon jellegzetes illata van, ami remek gyújtósnak.
A lucfenyő egy másik választási lehetőség a kandalló számára, és olcsó választás. Könnyen vágható fejszével, és más puhafákkal vagy keményfákkal kombinálva is használható a tűz és a meleg fokozásához.
A vörösfenyő egy másik lehetőség a kandalló számára, és egyenletes és egyenletes tüzet ad. Ez a fa nagyobb valószínűséggel szikrázik, mint más fafajták, de még így is biztonságosan használható a kandallóban.
A fehér vagy sárga nyírfa szép alternatívája a fenyőnek a kandalló számára, és népszerű választás azok számára, akik szeretnének némi pénzt megtakarítani. Közepes és magas hőfokon ég, könnyen hasad, nem füstöl és nem termel sok szikrát.