Viseld stílusosan a rövidnadrágot

Felvehet férfi egyáltalán rövidnadrágot?
Fel vehet férfi egyáltalán rövidnadrágot?

Nem. (a szerk.)

De azért itt a cikk, amit kolléga írt:

Viseld stílusosan a rövidnadrágot

A férfiak számára is többféle stílusban gyártanak rövidnadrágot, azonban sokan csak nehezen találják meg azt a fazont és azt a stílust, ami igazán passzol hozzájuk. Illetve sok férfi van gondban, hogy mikor és milyen rövidnadrágot húzzon, mikor, melyik esemény, milyen ruhadarabot „kíván meg és visel el”. Mutatunk néhány ötletet és szabályt, amelyek segíthetnek a rövidnadrág megfelelő kiválasztásában és viselésében. Ha kedvet kaptál a vásárláshoz, nézz körül a egy webshop oldalán, és válogass kedvedre.

Zakóval felejtsd el

Lehet, hogy a divatbemutatókon nagyon klasszul néz ki egy-egy férfimodell, egy stílusos rövidnadrágban és egy hozzá passzoló zakóban, de lássuk be, akárhová is veszed azt fel, nevetségesen hat. Az utcán, furán néznek majd rád, ha esetleg mégis a rövidnadrág és zakó kombináció mellett döntenél, a munkahelyen pedig szintén nem értenék, hogy miért ebben a szettben állítottál be.

Ne legyen túl szoros

Amikor rövidnadrágot vásárolsz, mindig ügyelj arra, hogy olyat válassz, ami egy kicsit bővebb fazonú, mert a túl szoros nadrág nem mindenkinek áll jól, sőt rövidnadrágban talán senki nem néz ki jól, ha az annyira feszül a testre, hogy megmozdulni is alig lehet benne. Ha sportoláshoz veszel rövidnadrágot, akkor a mozgás miatt fontos a kényelem, de ha a munkahelyre szeretnél rövidnadrágban lenni egész nap, akkor is fontos, hogy kényelmesen tudj ülni és mozogni benne.

A szín kiválasztása

A szín kiválasztása nem olyan bonyolult, hiszen mindenki tudja, hogy mely színeket részesíti előnyben. A fiatalabbak választhatnak világosabb színeket, de egy idősebb férfi maradjon a bézs és a sötétebb színeknél. Persze nyáron lehetünk kicsit lazábbak és játszhatunk a színekkel, akkor is azt javasolom, hogy a nadrág legyen egyszínű és szolidabb, míg a felső, a póló, vagy rövid ujjú ing már lehet vidámabb színű, vagy éppen mintás, attól függően, hogy milyen alkalomra választottad a rövidnadrágos összeállítást.

A méret is fontos

A rövidnadrág, kiváltképp, ha utcai viseletnek szánjuk, akkor mindenképpen térdig, vagy az alá érjen egy kicsivel. A térd fölötti, egyrészt nem áll jól mindenkinek, másrészt ez sem megfelelő utcai viseletnek. A strandon még rendben van, de ha az utcán viseled, akkor néhány centivel inkább érjen térd alá, mert egy férfi rövidnadrág csak így lesz mutatós.

A kiegészítők

A férfiakon gyakran látni szandált, pedig ez elsősorban strandviselet. Egy férfinak sokkal előnyösebb választás lehet egy könnyű, nyári cipő, amely színben és anyagában is harmonizál a rövidnadrággal és a felső öltözettel. A cipőt, vagy zokni nélkül, vagy titok zoknival hord, semmiképpen sem fehérrel. A zokni színvilágának is passzolnia kell a rajtad lévő ruhák színeivel. A klasszikus vonalú és stílusú rövidnadrágokhoz az ing illik elsősorban, míg a sportosabb, sok zsebbel ellátott rövidnadrágokat pólóval is viselheted. Ez utóbbi esetében nincsenek olyan merev szabályok, de azért ügyelj arra, ha a póló mintás, akkor a rövidnadrág ne legyen az.

Kapcsolódó cikkek

Fel vehet férfi egyáltalán rövidnadrágot?

Viseld stílusosan a rövidnadrágot

Felvehet férfi egyáltalán rövidnadrágot?

Ruha vásárlás férfi módra

Férfi ruhák, nagy méretben is

Tegyük fel, hogy a hazánkban élő férfiak átlagos testalkatával rendelkezel - azaz a hazai és a külföldi gyártók átlagos méretű férfiak számára tervezett ruhadarabjai vagy nem mennek rád.

Melltartó, a legjobb barátunk

Melltartó, a legjobb barátunk

Melltartó, a legjobb barátunk