A szabadtéri játék és a játékok előnyei a gyermekek fizikai és mentális egészségére nézve

Néhány szülő számára meglepő lehet, hogy a szabadban töltött idő és a játékokkal való játék jelentős mentális, szociális és érzelmi hatással lehet a gyermekeikre. De ez igaz, és számos dolog van, amit tehet azért, hogy gyermekének minden nap legyen lehetősége a szabadban tölteni időt - még akkor is, ha az időjárás nem túl jó.
A szabadtéri játék és a játékok előnyei a gyermekek fizikai és mentális egészségére nézve

1. Természet és friss levegő: A szabadban töltött idő különleges, helyreállító hatással van a szervezetre, ami javítja a hangulatot. Tanulmányok kimutatták, hogy azok a gyerekek, akik időt töltenek a természetben, alacsonyabb stressz-szintet tapasztalnak, valamint figyelmesebbek és koncentráltabbak. Hogy még több időt szeressenek a szabadban tölteni, elláthatjuk őket szabadtéri, kerti játékokkal.

2. Képzelőerő és intellektus: A gyerekek gyakran jobb megfigyelő- és gondolkodási képességekkel rendelkeznek, ha időt töltenek a szabadban. Ez arra is ösztönzi őket, hogy többet tanuljanak a környezetükről és a testükről.

3. Növeli az önbizalmat: A szabadban való játék lehetővé teszi a gyermekek számára, hogy kockázatot vállaljanak és új tevékenységeket próbáljanak ki, ami növelheti az önmagukba és képességeikbe vetett bizalmukat.

4. Javítja a koordinációt: A mérleggerendán vagy majomrúdon való mozgás segíthet a gyermeknek fejleszteni a motoros készségeit és a koordinációját.

5. Fokozza az izmok fejlődését: A hintán való hintázás segíthet nekik erősíteni az izmaikat. A gyermeke fizikai erőnlétének jótékony hatású egyéb tevékenységek közé tartozik a futás, az ugrálás és a mászás - ezek mind-mind segíthetnek gyermekének fejleszteni bruttó motoros készségeit, amelyek létfontosságúak lesznek a jövőbeli sportolói képességeihez.

6. Fokozza a szocializációt: A szabadban a gyerekek nagyszerűen megismerkedhetnek más gyerekekkel, és barátságokat építhetnek. Azt is megtanulhatják, hogyan oldják meg a konfliktusokat és hogyan lépjenek pozitív módon kapcsolatba másokkal, ami fontos készség az életben való boldoguláshoz.

7. Javítja az önreflexiót: A kockázatvállalás és az új dolgok kipróbálása a szabadban megtaníthatja a gyermeket arra, hogy más szemüvegen keresztül nézzen a saját tapasztalataira, ami segíthet neki felfedezni az érzelmek széles skáláját.

8. Segít erős, egészséges csontokat építeni: A hintán vagy szabadtéri edzőlabdán való játék növelheti gyermeke csonterősségét. Ez segíthet az általános egészségi állapotukban is, ahogy idősebbek lesznek.

9. Erősíti az immunrendszerüket: A szabadban töltött idő csökkenti gyermeke krónikus betegségek kialakulásának esélyét. Emellett erősítheti az immunrendszerüket, így kevésbé lesznek fogékonyak a megfázásra és az influenzára.

10. Fokozza az alvásukat: A szabadban töltött idő növelheti gyermeke koncentrációs szintjét és javíthatja az alvásukat. Ez segít gyermekének abban, hogy friss maradjon és készen álljon a következő napra.

11. Fokozza a kalandvágyukat: Számos különböző tevékenységet lehet a szabadban élvezni, például egy kalandtúrát vagy egy kirándulást a tengerparton.

12. Fokozza a kreativitásukat: A szabadban való játék serkentheti a gyermek képzeletét és kreativitását, ami idősebb korukban jótékonyan hat a fejlődésükre.

13. Fellendíti a szociális készségeiket: A más gyerekekkel való játék segít gyermekének megtanulni, hogyan kell megosztani, együttműködni és megoldani a konfliktusokat. Ez előnyös lesz számukra a jövőbeli iskolai tanulmányaik és karrierjük során, valamint a más emberekkel való személyes kapcsolataikban.

Kapcsolódó cikkek

A szabadtéri játék és a játékok előnyei a gyermekek fizikai és mentális egészségére nézve

A szabadtéri játék és a játékok előnyei a gyermekek fizikai és mentális egészségére nézve

Néhány szülő számára meglepő lehet, hogy a szabadban töltött idő és a játékokkal való játék jelentős mentális, szociális és érzelmi hatással lehet a gyermekeikre.

Az alma egészséges, hiszen sok pektint tartalmaz - Az alma tényleg távol tarthatja az orvost

Az alma egészséges, hiszen sok pektint tartalmaz

Az alma az egyik legegészségesebb gyümölcs. Többek között azért, mert sok pektint tartalmaz, de más tápanyagban is rendkívül gazdag. Mutatjuk is, hogy miért is olyan hasznos az alma pektintartalma.

A transzcendentális meditáció egészségügyi előnyei

A transzcendentális meditáció egészségügyi előnyei

A transzcendentális meditáció számos különböző módon jótékony hatással van a szervezetre.