Külföldön keresel munkát? Így tanulj hozzá nyelvet!

A jelenlegi gazdasági helyzet rányomja a bélyegét a munkavállalásra, egyre többen gondolkodnak el azon, hogy talán más országokban kellene munkát keresni ahhoz, hogy biztosítani tudják a megélhetésüket.
Külföldön keresel munkát? Így tanulj hozzá nyelvet!

A jelenlegi gazdasági helyzet rányomja a bélyegét a munkavállalásra a Logosz szakértői szerint, egyre többen gondolkodnak el azon, hogy talán más országokban kellene munkát keresni ahhoz, hogy biztosítani tudják a megélhetésüket. Ennek hatására sokan fordulnak a nyelvtanulás irányába, mert a legtöbb állásban elengedhetetlen, hogy legalább alapszinten beszéljünk egy nyelvet.

Az biztos, hogy napjainkban a legegyszerűbb nyelvet tanulni, hiszen nem feltétlenül fontos beiratkozni egy drága nyelviskolába, mert az internet segítségével otthon is megtanulhatunk egy nyelvet.


Alkalmazásokkal a tanulásért

Nagyon sok app várja, hogy a segítségüket kérjük a nyelvtanulás során, a Google Play Áruház, az App Store a folyamat játékosításával igyekszik hatni az érdeklődésünkre, így mindenki találhat számára megfelelő megoldást.

A legtöbb alkalmazás ugyan az angol nyelvre van specializálódva, és angolul oktat más nyelvet is, de a Duolingo már magyarul is kínál feladatokat. Ugyan a mobilos nyelvtanulás egyik első segítőjének számít, módszere az időközönkénti ismétlésre épül, végigjátszható történetekkel, jutalmakkal, ranglistákkal erőfeszítésmentesen segíti a nyelvtanulást.

Hatékonysága vitatott, inkább a napi tanulási rutin kialakításában, az alap szókincs és a szövegértés fejlesztésében segít, csodát tenni nem tud. Lényeges, hogy magyarul beszélőként csak angolul vagy németül tudunk tanulni vele, de csak a felét a szükséges anyagnak.

Ha igazi külföldivel szeretnénk beszélgetni, akkor a leghasznosabb megoldás a Tandem.

Minden felhasználó megadja milyen nyelven szeretne kommunikálni és mit szeretne megtanulni. Miután az aktív nyelvhasználat fontos ezt az appot kezdőknek is ajánlják. Mivel hazánkban a német a második legnépszerűbb nyelv, érdemes a Seedlangot is megemlíteni.


Hogyan a legeredményesebb nyelvet tanulni?

A leghatékonyabb és a legkényelmesebb módszere a nyelvtanulásnak, ha a tanult nyelven nézünk filmeket, sorozatokat. Lehet ehhez külföldi tv csatornákat keresni de az egyszerűbb módszer ha valamelyik streaming appját megnyitjuk. Ez a módszer még a kezdőknek is teljesen megfelelő, ilyenkor olyan filmet ajánlott választani amit már sokszor láttunk.

Bár a nyelvet tanulók körében nagy vita tárgya, hogy felirattal vagy anélkül nézzük, de az elején amikor még sok az új szó mindenképpen ajánlott a feliratozott változatot választani.

Érdemes olyan tartalmakat választani, amelyek az élet ügyes- bajos dolgai körül forognak, de természetesen a podcastok is legalább ilyen hasznosak. Sokan akik játszanak számítógépes játékokat, ők a játékok nyelvét is átállítják és állításuk szerint így is sokat tanulnak.

Otthoni angol nyelvtanfolyam online a BeHappy nyelviskola szervezésében, jelentkezni e mailben vagy telefonon lehetséges.

Összegezve

Amennyiben külföldi munkára adjuk a fejünket, a célországban használt nyelvet legalább alapszinten célszerű ismerni, főként a tévedések elkerülése végett. Most már akár ingyen is el lehet jutni a nyelv alapszintű megismeréséig az internetes appok segítségével.

Kapcsolódó cikkek

Külföldön keresel munkát? Így tanulj hozzá nyelvet!

Külföldön keresel munkát? Így tanulj hozzá nyelvet!

A jelenlegi gazdasági helyzet rányomja a bélyegét a munkavállalásra, egyre többen gondolkodnak el azon, hogy talán más országokban kellene munkát keresni ahhoz, hogy biztosítani tudják a megélhetésüket.