Fürdőszoba felújítás: ötletek, amihez nem kell sok pénz

A legtöbb fürdőszoba alapterülete nem akkora mint szeretnénk, így sajnos nincs túl sok tárolóhely, szekrény vagy polc sem benne.
Fürdőszoba felújítás: ötletek, amihez nem kell sok pénz

Bár a polcokra rengeteg holmi fér, ha rendezettebb teret szeretnénk, akkor dobozokba vagy valamilyen egységes tárolóba kell rakni a dolgainkat.

Hogyan lehet olcsón felújítani a fürdőszobát?

Érdemes arra figyelni, hogy ha amúgy is kicsi a rendelkezésre álló tér, kevesebb színnel gazdálkodjunk, a sok szín zsúfoltság érzetet kelthet. A hasonló árnyalatú színek nyugtatják a szemet és nagyobbnak mutatják a helyiséget. Lehetőleg azonos színű kiegészítőket vásároljunk, tárolókból is lehetőleg egyformákat.

Ha a fürdőszobában használatos holmikat, kénytelenek vagyunk ott is tárolni, akkor jól jönnek a különböző dobozok, amelyeknek nem kell az unalmas műanyagoknak lenniük. Legyenek természetes anyagból készültek, amelyek amúgy is mennek a fürdőszobához. Amennyiben saját magunk tervezzük a fürdőszobánkat, jó ha a fürdőszobabútort úgy készíttetjük, hiszen így az igen kicsi helyek is tárolókká válhatnak. Polcrendszereket vagy süllyesztett polcokat is készíttessünk, manapság nagyon népszerű és mutatós.

Az a nagyon nagy előnyük, hogy nem vesznek el helyet a térből, így még a zuhanyzóba is fér belőle, ahova minden személyes szépségápolási termékünk befér.

Léteznek még olyan kis láthatatlan, de nagyon praktikus tárolók is, amelyeket az ajtók belső felére lehet felszerelni, így itt helyet kaphatnak azok a dolgok, amelyeket nem szeretnénk szem előtt hagyni.

Milyen dekorációt ajánlott használni?

Mivel a fürdőszoba alapvetően a vízről szól, ezért elsősorban a tengerrel kapcsolatos dekorációk illenek ide, mint a tengeri csillagok, kagylók, kavicsok, üvegek. Most amúgy is divatos a tengerrel kapcsolatos mindenfajta kiegészítő, mint a hajókormány alakú tükör, a világítótorony, a sirályok, hajó makettek. De ugyanilyen hangulatú az üvegben lévő homok és néhány kagyló, különféle gyertyák, kék színű kiegészítők amelyek harmonizálnak a tenger színeivel.

A fű és pálmafélék, esetleg a dús zöld növények hasonlóan kellemes hangulatot teremthetnek a fürdőszobában.

Mivel lehet még feldobni a fürdőt?

A fürdő ötleteinek utolsó simításaként szerezhetünk még be olyan apróbb kiegészítőket, mint a WC deszka, a WC kefe, a szappantartó, a fogkefetartó, a szennyestartó. Vásárolhatunk még új szőnyegeket, esetleg zuhanyfüggönyt szem előtt tartva a helyiség általános stílusát és a funkcionalitást. Fontos, hogy ne csak szépek legyenek, hanem könnyen tisztíthatóak és hasznosak is. Ha még van rá lehetőségünk kicserélhetjük a világítótesteket is.

Szélesebb rétegek számára, prémium minőségű, Arezzo fürdőszobai termékek webáruházból beszerezhetők.

Összegezve

Egy fürdőszoba felújítása nemcsak nagy anyagi ráfordítással, hanem sok jó ötlettel viszonylag olcsón megvalósítható. Színekkel, természetes anyagú tárolókkal, új polcokkal, akasztókkal, kiegészítőkkel és megfelelő dekorációval létrehozhatunk egy új fürdőszobát.

Kapcsolódó cikkek

Útmutató a pezsgőfürdő tisztán tartásához

Útmutató a pezsgőfürdő tisztán tartásához

A pezsgőfürdő karbantartása elengedhetetlen, ha azt szeretné, hogy befektetése ragyogóan tiszta és baktériummentes maradjon.

Masszázshenger, fitnesztárcsa, meditációs párna, egyensúlyozó párna, hidegborogatás, melegborogatás, pánt, sarokemelő, masszírozó labda, ujjerősítő labda,  boka bandázs, csukló bandázs, térd bandázs

Egészség, jó közérzet, egyensúly

A Tchibo webáruház olyan termékeket is felkínál, amelyek az egészségünket szolgálják.

Fürdőszoba felújítás: ötletek, amihez nem kell sok pénz

Fürdőszoba felújítás: ötletek, amihez nem kell sok pénz

A legtöbb fürdőszoba alapterülete nem akkora mint szeretnénk, így sajnos nincs túl sok tárolóhely, szekrény vagy polc sem benne.