Mire van szüksége egy költözéshez?

Akár a szomszédba költözik, akár az ország másik végébe, van néhány dolog, amit tudnia kell.
Mire van szüksége egy költözéshez?

Az új otthon megszerzése gyakran stresszes esemény, ezért ha gondoskodik arról, hogy minden szükséges dolog meglegyen, az segít a költözés sikerében.

Ha listát vezet az új otthonában elvégzendő teendőkről, az hatékony módja annak, hogy ne felejtse el a fontos dolgokat. Győződjön meg például arról, hogy tudja, hol találhatók az új közművek, és a beköltözés előtt kapcsolja be a gázt és az áramot. Emellett kutasson utána, hogyan spórolhat a közüzemi számlákon. Egyes közműszolgáltatók például lehetővé teszik, hogy átvegye a szolgáltatását egy másik vállalathoz, vagy esetleg le kell mondania egy szolgáltatást, mielőtt egy másikra váltana.

A legfontosabb dolog, amit a költöztetéssel kapcsolatban tudnia kell, hogy előre meg kell terveznie a költözést. Ezzel időt, energiát és stresszt takaríthat meg. Győződjön meg róla, hogy minden közművet bekapcsolt, és állítsa be a telefon- és Wi-Fi szolgáltatásokat a nagy költözés előtt. Egyes közműszolgáltatók megkövetelik, hogy a szolgáltatás megváltoztatása előtt telefonáljon. Ez különösen akkor igaz, ha új szolgáltatóhoz vált.

Ennek egyik legjobb módja, ha készít egy házavató mappát. Ennek tartalmaznia kell néhány olyan tárgyat, amelyet meg akar tartani az új otthonában, és azokat, amelyeket el akar ajándékozni. Ez egy jó alkalom arra is, hogy átgondolja, hogyan szeretné díszíteni az új lakását. Ha az új otthonát rendben tartja, a kicsomagolás gyerekjáték lesz.

Egy másik nagyszerű módja a költözésnek az, ha felvesz néhány ingyenes költöztetődobozt. Ez egy remek alkalom arra is, hogy eladjon minden felesleges tárgyat, amije csak van. A tárgyakat felajánlhatja egy helyi jótékonysági szervezetnek, vagy eladhatja őket egy online piactéren. A használtcikk-boltban vagy garázsvásáron vásárolt tárgyakkal sokat spórolhat.

A sikeres költözés kulcsa az előre tervezés. Ha tudja, hogy a következő néhány napban be kell költöznie az új otthonába, akkor már jó előre el kell kezdenie a lomtalanítást és a takarítást. Ezzel időt és energiát takaríthat meg a bútorok mozgatásával. A tiszta lakás segíthet abban is, hogy a bútorai ne romoljanak meg a költözés során.

Egy ellenőrzőlista és egy jó költözési terv használata biztosítja, hogy a költözés élménye zökkenőmentesen menjen végbe. Ez megakadályozza azt is, hogy időt és pénzt pazaroljon olyan tárgyakra, amelyekre nem lesz szüksége.

Forrás: költöztetés.hu

Kapcsolódó cikkek

Fürdőszoba felújítás: ötletek, amihez nem kell sok pénz

Fürdőszoba felújítás: ötletek, amihez nem kell sok pénz

A legtöbb fürdőszoba alapterülete nem akkora mint szeretnénk, így sajnos nincs túl sok tárolóhely, szekrény vagy polc sem benne.

Milyen polcrendszert válasszunk az otthonunkba?

Milyen polcrendszert válasszunk az otthonunkba?

Íme, az útmutató, amiről nem is hitte volna, hogy szüksége lehet rá.

Hogyan helyezzünk el egy keleti szobrot otthonunkban

Hogyan helyezzünk el egy keleti szobrot otthonunkban

Az indiai, keleti szobrok különleges és szimbolikus tárgyak, melyeket sokan szeretnek.