Milyen a tökéletes szemüvegkeret?

A szemüvegkeret választás egyik legfontosabb eleme az arcformánk.
Milyen a tökéletes szemüvegkeret?

Nagyon fontos, hogy alaposan megvizsgáljuk, hogy olyan formát válasszunk, hogy tökéletesen passzoljon az arcformánkhoz és az arcformánk előnyeit hangsúlyozza. Bár több tényezőt is figyelembe kell venni, mégis ez a legfontosabb. Bár sokan nyűgnek érzik a szemüveg viselését, azért egy jól megválasztott keret sokat tud dobni a megjelenésünkön, ha jól választunk keretet nincs okunk rá, hogy kényelmetlenül érezzük magunkat a viselése miatt. Érdemes a szemüveg vásárlásnál a kerettel kezdeni, fém, műanyag vagy acetát alapút választani, damilost, esetleg fúrt verziót vagy a teljes keretet venni.

Milyen arcformához milyen keret illik?

● Kerek arcforma esetén oválisabbá kell tenni az arcot, ezért olyan keretek az előnyösek amelyek kiemelik a szemöldököt, a szemrészt szélesítik így vékonyabbnak hat az arc. Szögletes keret is megfelelő, de a kerek, finom keretek előnytelenek.

● Szív alakú arc esetén előnyösek a könnyű, kerek vagy ovális keretek, az alsó szélén erősen hangsúlyozva. Előnytelenek a kis, szögletes keretek.

● Négyszögletes arc esetén a markáns arcot a kerek és ovális keretek teszik harmonikusabbá. Előnytelenek a szögletes, kis méretű szemüvegek.

● Hosszúkás arc esetén szélesíteni kell az arcot, így az ívelt ovális vagy kerek formák az előnyösek.

● Háromszögletű arc esetén előnyös a karakteresebben díszített keret.

● Ovális arc esetén szinte bármilyen keret jól áll.

● Gyémánt formájú arc esetén a keret nélküli fúrt szemüveg, esetleg az ovális keret a megfelelő.

Mekkora az ideális szemüvegkeret?

Nagyon fontos, hogy ne csak megfelelő alakú, hanem megfelelő méretű szemüvegkeretet válasszunk, hogy kényelmes érezzük, hogy stabilan illeszkedjen, ne csúszkáljon az orrunkon.

Milyen szempontok fontosak az ideális szemüveg választáshoz?

A tökéletes szemüvegkeret kiválasztásához figyelnünk kell a szárak hosszúságára is, mert ha túl rövid a keret szára nem illeszkedik stabilan a fülünkre, és csúszkálni fog. A túl hosszú szárú keret pedig kilóg a fülünk mögül és nem túlságosan szép.

A szemüvegkeret kiválasztásánál a keret szélessége szintén döntő tényező. Akkor tökéletes a szélessége ha a szárak párhuzamosak a halántékunkkal. Ha keskeny, akkor a szárak kifelé állnak, szűknek is tűnik és annak is érezzük, ha széles akkor pedig látszik, hogy bő a keret, mintha eggyel nagyobb méretű lenne a rajtunk lévő ruha, úgy néz ki.

Amennyiben szükségünk van optikusra a Galéria Optika webáruház oldalán megtalálható a budapesti optikus elérhetősége. Itt sokat segíthetnek, ha nem tudunk döntésre jutni.

Összegezve

A tökéletes szemüvegkeret az arc formájához illő, megfelelő szélességű, megfelelő szárhosszal rendelkezik, stabilan illeszkedik az orrnál, kényelmes legyen.

Kapcsolódó cikkek

Milyen a tökéletes szemüvegkeret?

Milyen a tökéletes szemüvegkeret?

A szemüvegkeret választás egyik legfontosabb eleme az arcformánk.