Hogyan helyezzünk el egy keleti szobrot otthonunkban

Az indiai, keleti szobrok különleges és szimbolikus tárgyak, melyeket sokan szeretnek. Nem csak díszítik a lakást, hanem segítenek kapcsolatba kerülni a keleti, indiai életérzéssel és a belső békével. Ebben a cikkben megosztunk néhány tanácsot arról, hova érdemes tenni ezeket.
Hogyan helyezzünk el egy keleti szobrot otthonunkban

Szobrunk kiválasztása

Először is, fontos megválasztani a megfelelő ábrázolású szobrot otthonunk számára.Kiválasztásakor fontoljuk meg az alábbi szempontokat:

  • Anyag: az indiai, távol-keleti szobrok különböző anyagokból készülhetnek, például fa, bronz, réz, vagy kő. Válasszunk olyan anyagot, amely harmonizál a hely stílusával és atmoszférájával és természetesen az ára is döntő.

  • Kisebb szobrokat válasszunk kisebb helyiségekbe, míg nagyobb szobrokat tágasabb terekbe.

  • Póz: A Buddha szobrok különböző pózokban ábrázolhatják a buddhista tanításokat és jelentéseket. Válasszunk olyan szobrot amely közel áll hozzánk és amely azt szimbolizálja, amire szükségünk van az életünkben.

Az alábbiakban néhány irányelvet mutatunk be az elhelyezés helyével kapcsolatban:

  • Nyugalom: Helyezzük el olyan területen, amely nyugodt és csendes. Ez lehet a nappali, a hálószoba vagy akár egy különleges meditációs sarok.

  • Szintmagasság: Helyezzük olyan magasságba, ahol könnyen látható. Nem ajánlott a földre vagy a szekrény tetejére helyezni.

  • Tegyünk köré olyan dolgokat, amelyek szépek és kedvesek számunkra. Ez lehet egy cserép zöldellő növény, egy vázában virág, kristályok, vagy egy szép füstölőtartó. Sokan a családtagok, vagy szép helyek képeit teszik oda. Mindegy, amit jónak érez valaki.

Divat a keleti stílus, ám…

Ezek a szobrok nem csupán divatos dísztárgyak, hanem mély jelentőséggel is bírnak. Kifejezik a bölcsességet, az időtlenséget. Jelenlétük emlékeztet bennünket az életünk fontosságára és arra, hogy keressük a belső békét, törekedjünk az emberi értékekre, belső fejlődésre.

Kapcsolódó cikkek

Miért éri meg ingatlanközvetítő irodáknak apróhirdetést feladni?

Miért éri meg ingatlanközvetítő irodáknak apróhirdetést feladni?

Az ingatlanközvetítő irodáknak azért érdemes apróhirdetést feladni, mert ezek a hirdetések hatékonyan célozzák meg a lakásvásárlókat és -bérlőket, és segítenek a potenciális ügyfelek megszerzésében.

Miért éri meg az elektromos fűtés?

Miért éri meg az elektromos fűtés?

Hatékony és egészséges fűtési alternatívát kínálnak a gázzal szemben.

Útmutató a pezsgőfürdő tisztán tartásához

Útmutató a pezsgőfürdő tisztán tartásához

A pezsgőfürdő karbantartása elengedhetetlen, ha azt szeretné, hogy befektetése ragyogóan tiszta és baktériummentes maradjon.