Milyen polcrendszert válasszunk az otthonunkba?

A polcrendszerek többféle formában állnak rendelkezésre, ideértve a mobil polcokat és a szekrényeket is. A tökéletes tárolórendszer megvásárlása nehéz feladat lehet, és sok mindent át kell gondolnia, mielőtt végleges döntést hozna. Ugyanakkor elég néhány egyszerű lépést betartania annak érdekében, hogy polcai működőképesek és tartósak legyenek.
Milyen polcrendszert válasszunk az otthonunkba?

A polcok nem csupán tárolóhelyet biztosítanak a könyvek, kosarak és kiegészítők számára, hanem valóban megváltoztathatják a szoba esztétikáját. Éppen ezért meg kell felelniük az Ön életmódjának és a rendelkezésre álló helynek, így nagyon fontos átgondolni, hogy mire fogja használni őket.

Először is azt kell döntenie, egyedileg vagy előre gyártott polcokra van szüksége. Az előre gyártott polcok sokféle formában és méretben kaphatók, és különféle tárgyak tárolására alkalmasak. Az egyedi polcok ezzel szemben az Ön személyes specifikációi szerint készülnek.

Fontos figyelembe vennie azt is, hol helyezkedjenek el a polcok. A vásárlás előtt meg kell fontolni, hol férnek el. Ha például azt tervezi, hogy polcokat szereltet fel az irodájába, ahol sok irata és dokumentuma van, akkor érdemes lehet mobil polcokba fektetni.

Érdemes emellett ellenőrizni a polcok teherbírását is, mivel különböző kapacitással kaphatók. Vannak olyan polcok, amelyek akár 130 kilót is elbírnak, mások pedig csak 20 kilót.

Meg kell próbálnia felbecsülni azt a súlykapacitást, amelyre a későbbiekben szüksége lesz. A polcoknak ráadásul természetesen elég nagyoknak kell lenniük ahhoz, hogy kényelmesen elférjenek a tárolni kívánt tárgyak.

Ma a szó szoros értelmében végtelen számú polc létezik a piacon, így a végső döntés meghozatala előtt számos tényezőt figyelembe kell vennie. Tegye fel a kérdést: mi a polc fő célja? Pusztán díszként, vagy valamilyen konkrét tárgy tárolására szeretné használni, és az utóbbi esetben mit szeretne feltenni rá?

Meg kell határozni a polc anyagát és szilárdságát is, ha nehéz dolgokat fog rajta tárolni. A vitrines polc például nagyszerű ahhoz, hogy fókuszpontot adjon a helyiségnek. Ha szépen elrendezi rajta a tárgyakat, egészen új karaktert nyújthat a nappalinak vagy a hálószobának.

A polcok típusai

A faltól falig érő polc modern esztétikát teremt, így kifejezetten ajánlott dekorációs használatra. Használja szép műalkotások, kiegészítők és fotók kiállítására, amelyek valami különlegeset jelentenek az Ön számára.

Vannak ugyanakkor szűk terek is a lakásban, amelyekkel nehéz mit kezdeni hiszen nem valószínű, hogy találunk oda megfelelő bútort. Az alkóvpolcok például remek példái annak, hogyan lehet jól kihasználni az ilyen tereket, és ezáltal egy teljesen új funkcióval bővíteni a helyiséget.

Ha sok dolgot szeretne tárolni a polcon, de nem szeretné, hogy zsúfoltnak tűnjön, használjon tárolókosarakat. Ezek kiválóan alkalmasak a tárgyak rendszerezésére, így elrejtik a rendetlenséget is.

Kapcsolódó cikkek

Hogyan tisztítsuk és tartsuk karban az ágyneműt?

Hogyan tisztítsuk és tartsuk karban az ágyneműt?

Ágyneműje az egyik legfontosabb személyes ápolási cikk, így nem meglepő, hogy tisztának és jól karbantartottnak kell lennie.

Miért éri meg az elektromos fűtés?

Miért éri meg az elektromos fűtés?

Hatékony és egészséges fűtési alternatívát kínálnak a gázzal szemben.

Masszázshenger, fitnesztárcsa, meditációs párna, egyensúlyozó párna, hidegborogatás, melegborogatás, pánt, sarokemelő, masszírozó labda, ujjerősítő labda,  boka bandázs, csukló bandázs, térd bandázs

Egészség, jó közérzet, egyensúly

A Tchibo webáruház olyan termékeket is felkínál, amelyek az egészségünket szolgálják.